1
×
Logo Úsmev pre druhých
Prihlásiť sa Registrovať
Logo Úsmev pre druhých
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

300€ 100€ 50€ 20€
Vlastná suma - jednorazový dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte jednorazovo
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš pravidelný finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

100€ 55€ 15€ 5€
Vlastná suma - pravidelný dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte pravidelne

Magazín

späť

22.11.2021

Správy

Výzva Úsmev na hory je úspešne ukončená - vyzbieralo sa 2830 eur


Viac ako 200 účastníkov z celého Slovenska sa zapojilo do turistickej výzvy, ktorej cieľom bolo šírenie inklúzie. Desať rodín s rôznymi formami zdravotného znevýhodnenia si zároveň prerozdelia výťažok z registrácie. Dvesto eurami sa zároveň podporila organizácia Pure Slovakia - z týchto peňazí sa vysadili nové stromčeky pri Mengusovciach.

„Cieľom občianskeho združenia Úsmev pre druhých, bolo prostredníctvom súťaže ukázať, že medzi nami žijú rodiny s deťmi, ktoré majú rôzne znevýhodnenia. Sú to však hravé stvorenia, ktoré sa vnútrom ničím nelíšia od svojich rovesníkov, len si vyžadujú špeciálnu starostlivosť. My, Vy alebo rôzne firmy a organizácie sme im prostredníctvom výzvy ukážali, že ich máme radi, že nám na tejto komunite záleží a chceme pre nich niečo spraviť," hovorili už pred otvorením výzvy v apríli jej organizátori. „Veľmi nás teší, že sme mali pozitívnu spätnú väzbu a účastníkom sa myšlienka páčila," dodávajú dnes.

Vyzbierané peniaze sa rovným dielom prerozdelí medzi 10 rodín, ktoré do výzvy odporučilo osem organizácií, ktoré pracujú s konkrétnymi typmi ľudí so zdravotným znevýhodnením. Dvestoosemdesiattri eur môže využiť každá z rodín podľa svojich potrieb. 

Záverečná tombola spoznala svojich víťazov

 

Každý z účastníkov, ktorý do 20. novembra 2021 splnil aspoň jeden cieľ z hlavnej výzvy bol zaradený do tomboly o zážitkové ceny či elektroniku. Prenos z tomboly sa uskutočnil v rovnaký deň naživo cez sociálnu sieť YouTube. Spoznali sme tak štrnástich víťazov, ktorých organizátor v dohľadnej dobe kontaktuje. Ak sa svojej ceny vzdajú, cena sa môže posunúť jednému z troch žrebovaných náhradníkov. 

Zoznam víťazov:

Cena útechy (2x) - 5 litrový súdok piva Úsmev na hory od Pivovaru Radošina - Michal Kopták, Anna Vicenová

Test potravinovej intolerancie od VITAL LIFE diagnostics, s.r.o. - Helena Babová

Let balónom pre jednu osobu od Daruj Let Balónom s.r.o. - Orsolya Both 

Vyhliadkový let lietadlom od Leteckého športového klubu vo Zvolene - Kamil Draganovský

Tandemový zoskok v Prievidzi z výšky 3000 metrov pre jednu osobu od INAT s.r.o. a zoskok.sk s.r.o. - Marek Húšek, Lucia Lieskovská

GO PRO HERO 7 o.z. Úsmev pre druhých - Martin Drobný

Tablety Samsung GalaxyTab A 8.0 SM T290 32GB od Magna Energia a OKAY - Andrej Strenk, Ivana Baranová

Poukaz pre 2 osoby na jednu noc v novej modernej dvojlôžkovej izbe s raňajkami v budove Floreát Ideapark v Piešťanoch od HENDI CENTRUM s.r.o. - Lenka Mužilová

Notebooky Lenovo IP 1 14" 3020E 4GB, SSD 64GB, 82GW002GCK od Magna Energia a OKAY - Katarína Naništová, Miriam Sandrejová

Darčekový poukaz v hodnote 350 eur: Na pobyt "Zdravie v Piešťanoch" pre 2 osoby na 2 noci v hoteli Splendid Ensana Health Spa Hotel s polpenziou a 3 procedúrami od  Ensana Hotels - Miroslava Mikušová

Náhradníci: Veronika Bušová, Ivana Kozáčiková, Irene Gaitan

Mnoho cien rozdali aj naši partneri

 Súčasťou Úsmevu na hory boli tiež partnerské výzvy od firiem a organizácií, ktorí motivovali účastníkov zapájať sa do ďalších mini-súťaží. 

„V partnerskej výzve Usmej sa na horách sme chceli zviditeľniť novú značku usmejsa, ktorej vizuály tvoria ľudia so zdravotným znevýhodnením," vyjadril sa Miro Béreš. V rámci výzvy vyžrebovali troch víťazov, z ktorých si každý môžu vybrať dvojicu tričiek z eshopu občianskeho združenia.

Víťazmi sa stali Veronika Melicherová, Veronika Bušová a Jana Ruščáková.

Stromová výzva občianskeho združenia Ja Sám upozorňuje na tematiku zdravotného znevýhodnenia. Účastníci tak zobrazením stromu na svojich fotkách vyjadrili podporu rodinám starajúcim sa o deti so zdravotným znevýhodnením. 

Víťazmi sa stali Zdenko Machala, Lenka Mužilová, Anna Janktová, Miroslava Dubravcová a Karol Babic.

V žrebovaní partnerskej výzvy n.o. Deťom s rakovinou o najkrajšie rúško vyhrala Anna Palkovičová. Tešiť sa tak môže zo svietiacich tričiek pre celú rodinu, ako aj balíčka od organizácie. Tá svojou partnerskou výzvou chcela zdôrazniť fakt, že onkologickí pacienti potrebujú rúško stále - bez ohľadu na to, či žijeme vo svete s pandémiou alebo aj bez.

So zaujímavou partnerskou výzvou prišiel Lokálny trh, ktorý vo svojej partnerskej výzve Zdravo a lokálne vyzval účastníkov k podpore lokálnych výrobcov, ktorých sám vo svojej činnosti podporuje. Chutné balíčky od lokálnych výrobcov tak získali Lucia Augustínová, Miroslava Dubravcová a Kristína Šimoničová.

Asociácia pomoci postihnutým - APPA - si pripravila partnerskú výzvu Zdolaj bariéry na horách, ktorá motivovala ľudí, aby zobrali na hory človeka so zdravotným znevýhodnením. Spomedzi účastníkov vybrali Hanku Kostovčíkovú, ktorá zorganizovala zo 50 ľudí, ktorí vyniesli jej syna s raritným genetickým syndrómom na kopec Vysoká v Malých Karpatoch. Vyhrala tak 500 eur, ktoré môže použiť na rehabilitácie pre svojho syna. „Máme veľkú radosť, že sme sa mohli zapojiť do projektu Úsmev na hory a našou výzvou motivovať ľudí k fyzickým výkonom v krásnom prostredí slovenských hôr. V APPA už dlhé roky pomáhame ľuďom s telesným hendikepom vzlietnuť nahor, aspoň čo sa týka kvality ich života. Vďaka výzve Zdolajme bariéry na horách mohli zažiť inak nedostupné prírodné výšiny na vlastnej koži. Blahoželáme päťročnému Riškovi s ťažkým genetickým ochorením (mikrodelečný syndróm) a jeho mamine Hanke, ktorá sa neváhala zapojiť do akcie a vďaka tomu získala od APPA príspevok na rehabilitácie,“ vyjadrili sa za organizáciu APPA.

Výzvu pre najmenších členov rodiny Do prírody s bábätkom si pripravila firma prevádzkujúca portál japonskeplienky.sk. Dva balíčky pre najmenších v hodnote 70 eur vyhrali Miroslava Mikušová a Marek Bačík.

Partnerská výzva od Sokratovho inštitútu, ktorý sa zameriava na vzdelávanie a sieťovanie mladých lídrov Podpor svoj región mala za cieľ motivovať účastníkov k dobrovoľníckej činnosti kdekoľvek na Slovensku. Vítazmi tomboly sa stali Lenka Mužilová, Miroslava Dubravcová a Lucia Augustínová.

„Ďakujeme aj ostatným partnerom, ktorí pomohli spraviť rok atraktívnejším, osobitne firme VGD Slovakia, ktorá mnohým účastníkom vďaka partnerskej výzve Neskrývaj úsmev darovala krásne buffky Úsmev na hory či Enviromentálnej výzve od Pure Slovakia, ktorá motivovala účastníkov k čisteniu prírody. Rovnako všetkým sponzorom, ktorí prispeli cenami do tomboly či inak pomohli s organizáciou našej výzvy. Tešíme sa na ďalšie pokračovania i nové výzvy, ktoré nás čakajú," vyjadril sa k ďalším plánom koordinátor výzvy Miro Béreš, ktorý dodal, že v budúcom roku sa účastníci môžu tešiť na ďalšie spoznávanie Slovenska. „Na Slovensku máme veľa krásnych miest, ktoré stojí za to vidieť. Tam budeme smerovať aj budúcoročné výzvy," dodáva.

TS

Všetky fotografie a informácie sú zverejnené na www.usmevnahory.sk

najsledovanejšie:

za posledných 30 dní

25.03.2024
Správy

Nadácia SPP podporí jednotlivcov finančne prostredníctvom grantového programu

Cieľom grantového programu je poskytnúť prostriedky na zdravotnícke pomôcky, poskytovanie liekov, vitamínov, výživových doplnkov a špeciálnych pomôcok pre zdravotne znevýhodnené deti.

viac
20.03.2024
Správy

OZ Zriedkavé choroby vydalo prvú detskú knihu o zriedkavých chorobách

Podľa štatistík trpí zriedkavou chorobou počas svojho života každý 17. človek, pričom osveta o tejto skupine diagnóz má zásadný vplyv na dĺžku diagnostiky aj kvalitu života.

viac
02.04.2024
Správy

Vyskúšajte simulátor autizmu v Banskej Bystrici

Od 2. apríla do 5. apríla 2024 má verejnosť možnosť zažiť, čo to znamená byť v topánkach osoby s autizmom prostredníctvom inovatívneho simulátora autizmu využívajúceho technológiu virtuálnej reality.

viac

partneri

  • Genetické syndrómy
  • Trnavský samosprávny kraj
  • TrustPay
  • VGD-Slovakia
  • Sokratov inštitút
  • iFocus
  • Kam na menu
  • EU-fond-logo
  • OP LZ