1
×
Logo Úsmev pre druhých
Prihlásiť sa Registrovať
Logo Úsmev pre druhých
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

300€ 100€ 50€ 20€
Vlastná suma - jednorazový dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte jednorazovo
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš pravidelný finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

100€ 55€ 15€ 5€
Vlastná suma - pravidelný dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte pravidelne

Magazín

späť

03.05.2022

Reklama

Reconvel pomôže sto deťom s neurologickými ochoreniami - do programu sa môžete zapojiť aj vy


Firma Reconvel sa v spolupráci s ich občianskym združením rozhodli pomôcť deťom s neurologickými ochoreniami. Bioaktívne peptidové ultrafiltráty Reconvel® (BPUR®) dosahujú vynikajúce výsledky u pacientov s detskou mozgovou obrnou, epilepsiou a pridruženými chorobami. Do šesťdesiat dňového programu sa môžete zapojiť aj Vy vyplnením formulára.

Produkty NS-Revital a Life-Force od značky Reconvel, ktoré sú určené na neurologické ochorenia, sú biologické, orgánovo-špecifické ultrafiltráty z mozgu, miechy a týmusu mladých zvierat. Ich hlavnou zložkou sú bioaktívne peptidy. Tieto najmenšie stavebné molekuly organizmu, ktoré sú identické u všetkých stavovcov, majú pozitívny vplyv na nápravu vývinových nedostatkov a poškodení mozgu a nervového systému. Podstatou priaznivého pôsobenia je rekonštrukcia proteínových reťazcov v bunkách. Ich pravidelné a dlhodobé používanie napomáha k uvoľňovaniu spaziem a k zmierňovaniu paréz končatín. Pacienti napredujú oveľa rýchlejšie v mentálnom vývine, vnímaní, reči, interakcii, v koordinácii pohybov a v zlepšovaní jemnej motoriky.

Bioaktívne peptidové ultrafiltráty Reconvel® (BPUR®):

- 100% prírodné preparáty, bez chemických prísad

- sterilné preparáty - bez obsahu proteínov

- nespôsobujú alergické reakcie

- nemajú doposiaľ žiadne známe nežiadúce účinky

- neexistuje u nich nebezpečenstvo imunitnej reakcie proti cudzorodému proteínu pretože jednotlivé preparáty obsahujú len molekuly menšie ako

- ktorákoľvek molekula proteínu

- neobsahujú žiadne zdraviu škodlivé látky, anabolicko-androgénne steroidy (AAS), ani stimulanty zalistované Svetovou antidopingovou agentúrou WADA

Pri neurologických ochoreniach sa používajú 2 druhy preparátov po dobu minimálne 60 dní. Bežná priemerná cena terapie pre dieťa na toto obdobie je 3.500,- Eur.

Štartovací program bude určený pre 100 detských pacientov za doplatkovú cenu:  825,- Eur. 
Záujemcovia budú kontaktování najneskôr do 01.07.2022

Pre zapojenie sa do programu prosím kliknite na VYPLNIŤ FORMULÁR.

Výrobný proces preparátov BPUR®

Jednotlivé peptidy a iné biologicky účinné látky nízkej molekulovej hmotnosti vyrábame za pomoci tzv. tangenciálnej crossflow filtrácie. Aby sme mohli tento spôsob filtrácie účinne zvládnuť, je nutné v prvom kroku za pomoci nízkej teploty (-80 stupňov celzia) narušiť bunkové membrány a dokonca aj bunkový cytoskelet živočíšneho alebo rastlinného tkaniva. Takto získaný substrát sa po niekoľkonásobnej predfiltrácii používa na konečnú ultrafiltráciu, ktorá zabezpečí získanie požadovanej veľmi nízkej hmotnosti bioaktívnych molekúl. V našom prípade sa jedná o bioaktívne ultrafiltráty do hmotnosti 5 kiloDaltonov (kDa)*. Úroveň separácie je určená veľkosťou mikromilipórových filtrov. Konečná filtrácia sa uskutočňuje použitím technicky certifikovaného filtra, ktorý zabezpečuje priechodnosť peptidov a iných anorganických látok menších ako 2 nanometre. Výhodou takto ultrafiltrovaného biologického materiálu, okrem schopnosti prechádzať cez bunkové steny, je aj fakt, že je vylúčené aby sa v preparáte objavili mnohonásobne väčšie mikróby, vírusy, plesne, či alergény. V prefiltrovanej tekutine sa následne odmeria koncentrácia a riedením sa upraví na optimálnu hodnotu. Obrovskou výhodou celého procesu a použitej techniky na získavanie peptidov v našom laboratóriu, oproti bežnejšie dostupným tepelne spracovaným peptidom väčšiny iných výrobcov je, že peptidy z nášho laboratória zostávajú bioaktívne, teda živé**. Vďaka tomuto majú takéto peptidy schopnosť plnohodnotne napomáhať správnemu fungovaniu buniek. Preparát na perorálne použitie sa napokon v laboratórnom prostredí dávkuje do radiačne vysterilizovaných ampuliek s hermetickým uzáverom. Krémy sa podobným spôsobom dávkujú do vákuových aplikátorov. Produkt sa aj počas transportu a skladovania uchováva v chlade, aby sa zachovala bioaktivita preparátu.

* Dalton je jednotka molekulovej hmotnosti. Veľkosť molekuly o hmotnosti 5kDa je približne 1-2 nanometre.

** Bioaktivita je zabezpečená tým, že v žiadnej fáze počas celého procesu spracovania spracovávaný biologický materiál nepresiahne 40 stupňov Celzia

 

TS

najsledovanejšie:

za posledných 30 dní

02.04.2024
Správy

Vyskúšajte simulátor autizmu v Banskej Bystrici

Od 2. apríla do 5. apríla 2024 má verejnosť možnosť zažiť, čo to znamená byť v topánkach osoby s autizmom prostredníctvom inovatívneho simulátora autizmu využívajúceho technológiu virtuálnej reality.

viac
09.04.2024
Správy

Pomáhajú aj vo vašom regióne, pomôžte im získať Cenu publika prestížneho ocenenia

Občianske združenie Úsmev pre druhých sa spomedzi 280 projektov zo 6 krajín dostalo do finálnej tridsiatky projektov ceny SozialMarie. Jedna z najstarších svetových cien pre sociálne inovácie s veľkým dopadom oslavuje okrúhle dvadsiate výročie.

viac
16.04.2024
Správy

Pavol z Oravy vytvára umelecké portréty ľudí so zdravotným znevýhodnením

Svoju vášeň pre fotografiu spojil s prácou v Organizácii muskulárnych dystrofikov v SR, kde poskytuje osobnú asistenciu ľuďom postihnutým nervovosvalovými ochoreniami.

viac

partneri

  • Genetické syndrómy
  • Trnavský samosprávny kraj
  • TrustPay
  • VGD-Slovakia
  • Sokratov inštitút
  • iFocus
  • Kam na menu
  • EU-fond-logo
  • OP LZ