1
×
Logo Úsmev pre druhých
Prihlásiť sa Registrovať
Logo Úsmev pre druhých
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

300€ 100€ 50€ 20€
Vlastná suma - jednorazový dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte jednorazovo
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš pravidelný finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

100€ 55€ 15€ 5€
Vlastná suma - pravidelný dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte pravidelne

Magazín

späť

29.04.2024

Správy

Asperger vs. Wittgenstein – divadelné predstavenie spojené s diskusiou na tému autizmu


Divadelné predstavenie divadla Non.Garde s názvom "Asperger vs. Wittgenstein" prichádza s jedinečnou kombináciou divadelného umenia a diskusie na tému autizmu. 

Čas: 6.5.2024 o 19:00

Miesto: Nové divadlo v Nitre, Dom Matice slovenskej, Dolnočermánska 737/91, 949 11 Nitra

Každý človek má svoj jedinečný spôsob vnímania sveta, ktorý sa môže výrazne líšiť od ostatných. "Tvorcovia sa inšpirovali životom a dielom svetoznámeho filozofa Ludwiga Wittgensteina, u ktorého sa podľa odborníkov prejavila ľahšia forma autizmu, tzv. Aspergerov syndróm. Vďaka tomu sa na svet pozeral inak a všímal si rozdiely v našom chápaní rovnakých vecí," uvádzajú organizátori predstavenia. 

Divadelné predstavenie ponúka pohľad do sveta ľudí s touto neurovývinovou odlišnosťou, zároveň sa zameriava na prelomové myšlienky Wittgensteina. Cieľom je šíriť informácie a podnecovať vzájomný rešpekt a porozumenie voči odlišným spôsobom vnímania.

Ako vidia svet ľudia s autizmom? Ako by mohol vyzerať, keby sme ho vnímali ich zmyslami?

Po predstavení nasleduje diskusia s pani psychologičkou Vierou Hincovou, odborníčkou na autizmus a matkou dcéry s Aspergerovým syndrómom. Diskusia bude reflektovať na predstavenie a rozšíriť jeho témy o praktické aspekty autizmu a inklúzie.

Tvorcovia predstavenia zahŕňajú Martina Kotúčka ako autora textu, scény a kostýmov, účinkujúcich Petera Kadlečíka, Gertrud Máriu Prikler a Vlada Zboroňa. Hudbu k predstaveniu vytvorila Lenka Novosedlíková a réžiu má na starosti Jana Šturdíková. Diskusiu bude viesť Viera Hincová a Jana Šturdíková. Ďalšími tvorcami projektu sú Gabriel Žitňanský, Jana Šturdíková, Renáta Ptačin, Michaela Mazalánová, Juraj Hubinák, Ján Štrbák, Magdaléna Čisárová a Peter Drežík.

Projekt z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj a Nadácia mesta Bratislava.

Pre ďalšie informácie a rezerváciu vstupeniek navštívte web divadla Non.Garde https://nongarde.com/ a Facebookovú udalosť: https://fb.me/e/6v9cwHUIY vstupenky: https://bit.ly/4avqDoE

 

TS

najsledovanejšie:

za posledných 30 dní

02.05.2024
Správy

Bra Air ponúka bezplatné vyhliadkové lety pre deti do zdravotným znevýhodnením

Spoločnosť Bra Air otvorila svoju pobočku v Poprade. S týmto krokom prichádza aj nádherná iniciatíva - bezplatné vyhliadkové lety okolo majestátnych Tatier pre deti so zdravotným znevýhodnením alebo dlhodobo choré deti.

viac
16.04.2024
Správy

Pavol z Oravy vytvára umelecké portréty ľudí so zdravotným znevýhodnením

Svoju vášeň pre fotografiu spojil s prácou v Organizácii muskulárnych dystrofikov v SR, kde poskytuje osobnú asistenciu ľuďom postihnutým nervovosvalovými ochoreniami.

viac
17.04.2024
Správy

Pripoj sa k tímu ako asistent/ka do letného tábora JA SÁM

Letný tábor JA SÁM je špeciálnym miestom pre deti so zdravotným znevýhodnením, ktoré sa z rôznych dôvodov nemôžu zúčastniť bežných táborov.

viac

partneri

  • Genetické syndrómy
  • Trnavský samosprávny kraj
  • TrustPay
  • VGD-Slovakia
  • Sokratov inštitút
  • iFocus
  • Kam na menu
  • EU-fond-logo
  • OP LZ