1
×
Logo Úsmev pre druhých
Prihlásiť sa Registrovať
Logo Úsmev pre druhých
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

300€ 100€ 50€ 20€
Vlastná suma - jednorazový dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte jednorazovo
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš pravidelný finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

100€ 55€ 15€ 5€
Vlastná suma - pravidelný dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte pravidelne

Magazín

späť

11.05.2022

Správy

Od 17. mája môžeme podporiť myšlienku, že vzhľadom sme si všetci rovní


Medzinárodný týždeň rovnosti tvári šíri osvetu o problematike osôb s viditeľnými odlišnosťami. Hlavným cieľom je ich začlenenie do spoločnosti. Celosvetovo a každoročne sa koná medzi 17. - 24. májom. Zapojiť sa môžete aj Vy.

Počas tohto týždňa bude prebiehať selfie challenge, kde si vytvoríte Vašu fotku s oficiálnym filtrom selfie Challenge. Tú potom môžete zdielať na sociálnych sieťach s osobným odkazom pre všetkých, ktorým genetické syndrómy či iné ochorenia spôsobili, že sa špecifickými črtami tváre odlišujú. Môžete tiež použiť hashtagy #FEIweek, #vicsrdcemnezocima či #rovnosttvari.

Dvadsatieho mája 2022 sa bude v Prahe konať piknik „Všech tváří", kde sa stretnú ľudia nielen s tvárovými odlišnosťami. Je to priestor, kde sa budú môcť ľudia spolu rozprávať a spoznať. 

Do výzvy sa každoročne zapájajú ľudia z celého sveta. „Sila kampane je jednak v tom, že prebieha v ďalších cca 18-20 štátoch sveta ako Taiwan, Juhoafrická republika, stredná Amerika, Kanada, Belgicko, Turecko, Švajčiarsko, či Veľká Británia, ale tiež v tom, že sa zapojí viac spolkov a organizácií tak v Česku ako na Slovensku.  Každé extra zapojenie sa je pre nás skvelé," vyjadrila sa  riaditeľka občianskeho združenia Výnimočná tvár Ľubomíra Hrabovská, ktorá má sama dieťa s Treacher-Collinsovým syndrómom.

Výzva vznikla z problematiky nízkej inklúzie. „Napriek tomu, že žijeme v 21. storočí, z prieskumov a skúseností ľudí, ktorí majú svojou diagnózou ovplyvnený vzhľad, vyplýva, že im je stále dávané najavo, že sú iní, majú menšiu šancu sa uplatniť v zamestnaní, musia dokazovať svoje schopnosti počas vzdelávania a podobne," vysvetľuje Eliška Staňková, zaklatadeľka organizácie BeTCS (Be Treacher Collins).

Záštitu nad celosvetovým podujatím každoročne drží organizácia Face Equality International. Je to celosvetovo pôsobiaca aliancia spolkov a organizácií zastupujúcich diagnózy, ktoré ovplyvňujú vzhľad. Aliancia vznikla na jeseň v roku 2018, a to vďaka iniciátorovi Jamesi Partridge z Londýna. Teraz alianciu tvorí viac ako 40 členských organizácií. „Spája nás spoločná aktivita v rámci hájenia záujmov pacientov s viditeľnými odlišnosťami, spoločné kampane, ako je práve FEI Week. Spoločným cieľom je tiež ukotvenie práv pacientov s viditeľnými odlišnosťami pre ich hájenie v každodennom živote, i na sociálnych sieťach. Verím, že sa nám to časom podarí," uzatvára Staňková, ktorá už niekoľko rokov na kampani participuje.

 

TS

najsledovanejšie:

za posledných 30 dní

08.03.2024
Správy

Parakaratistka s Downovým syndrómom si z Medzinárodného turnaja priniesla zlato

22-ročná parašportovkyňa Lucia Vlková nezlomila len rekordy, ale aj predsudky. Napriek Downovmu syndrómu ukázala svetu, že odhodlanie a podpora môžu prekonať všetky prekážky.

viac
13.03.2024
Správy

Jednorodičia majú príležitosť získať finančnú podporu v rámci grantového programu

Do 20.3.2024 majú jednorodičia možnosť žiadať o jednorazový finančný príspevok vo výške 400 eur, ktorý môže byť využitý na rôzne účely.

viac
01.03.2024
Správy

Prezidentka sa stretla s pacientmi trpiacimi zriedkavými chorobami

Medzinárodný deň zriedkavých chorôb si vždy pripomíname posledný februárový deň a slúži na zvýšenie povedomia o chorobách, ktoré postihujú len malý počet ľudí a často sú vo verejnosti prehliadané.

viac

partneri

  • Genetické syndrómy
  • Trnavský samosprávny kraj
  • TrustPay
  • VGD-Slovakia
  • Sokratov inštitút
  • iFocus
  • Kam na menu
  • EU-fond-logo
  • OP LZ