1
×
Logo Úsmev pre druhých
Prihlásiť sa Registrovať
Logo Úsmev pre druhých
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

300€ 100€ 50€ 20€
Vlastná suma - jednorazový dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte jednorazovo
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš pravidelný finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

100€ 55€ 15€ 5€
Vlastná suma - pravidelný dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte pravidelne

Magazín

späť

20.04.2022

Správy

Na benefičnom koncerte zahrajú miestni umelci, súčasťou akcie je voľný bazár


V sobotu sa v piešťanskom Kursalóne a na terase pivovaru Žiwell uskutoční Charitatívny koncert pre Ukrajinu. Jeho súčasťou bude voľný bazár oblečenia, športových potrieb, hračiek, obuvi a vecí do domácností, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí z Piešťan a okolia. Súčasťou podujatia je informačný hotspot, kde sa ľudia z Ukrajiny môžu dozvedieť informácie ohľadom dávok v hmotnej núdzi, doučovania slovenského jazyka či doplnkového trávenia voľného času pre deti a mládež, prípadne ďalších potrebných informácií. V kultúrnom programe sa môžete tešiť na miestnych umelcov ako Luke Mizmor, Mario Glamis Zeman, Wannes, Cup of Tea či Noel McCarthy.

„Vojna u nášho suseda vyhnala z domovov veľké množstvo ľudí, z ktorých niekoľko stoviek skončilo aj v Piešťanoch. Samospráva, štátna správa a dobrovoľníci sa snažia pomáhať od samého začiatku. Radi by sme podporili tieto aktivity morálne aj materiálne benefičnou akciou,“ vyjadril sa jeden z vlastníkov pivovaru Žiwell Aurel Rusnák. Desať percent zo sobotňajšej tržby venuje občianskeho združeniu Úsmev pre druhých z Piešťan, ktoré sa angažuje v pomoci pre utečencov z Ukrajiny. „Zároveň pozývame ostatné prevádzky v Piešťanoch, aby sa do takejto formy pomoci pridali,“ vyzýva ostatných podnikateľov na území Piešťan Aurel Rusnák. Organizácia z vyzbieraných peňazí podporí sociálne slabšie rodiny z Ukrajiny, ktoré nemajú pravidelný prístup k strave. „V rámci tejto aktivity spolupracujeme s viacerými organizáciami i štátnou správou, ktorá nám vybrané rodiny odporučí,“ vysvetľuje Miro Béreš z občianskeho zduženia Úsmev pre druhých. „Následne im zabezpečíme platobnú kartu s určitým kreditom, ktorý im pomôže dofinancovať náklady na potraviny. Verím, že podobný systém, ktorý pilotne overujeme, budeme vedieť v budúcnosti použiť aj pre ďalšie rodiny v núdzi,“ dodáva Béreš. Na tento typ pomoci môžu prispieť aj ostatní obyvatelia Piešťan a okolia zaslaním príspevku na transparentný účet združenia SK6183300000002201901226 alebo naskenovaním QR kódu z plagátu.

Voľný bazár začne v sobotu o 15, veci môžete priniesť už v piatok

Súčasťou akcie je bazár oblečenia, obuvi, športových pomôcok, hračiek či vecí do domácnosti. „Bazár každoročne organizujeme koncom novembra, pre Covid-19 však bol zrušený. Dnes však je dopyt po jarných a letných veciach najmä od Ukrajincov, pretože pri úteku z domova si väčšinou pobrali zimné veci, čo bolo v danom čase logické. Voľný bazár je však dostupný úplne pre každého, víziou je recyklácia samotných vecí, ktoré doma máme a nepoužívame – inde by však tieto veci mohli byť viac využité,“ vysvetľuje dôvodu jarného bazára Miro Béreš z o.z. Úsmev pre druhých. Podľa jeho slov sa tiež rozvíja komunitné povedomie, kde si ľudia vzájomne pomáhajú a navzájom sa spoznávajú. Darcovia môžu veci nosiť do priestorov Kursalónu na Beethovenovej 5 v Piešťanoch v priebehu piatka, kde to poobede a navečer vytriedia dobrovoľníci. Tí budú prítomní aj počas soboty. Navyše sa vo vnútornej sále vytvorí informačný hotspot, ktorý bude miestom na informácie pre ľudí z Ukrajiny. „Prídu zástupcovia ÚPSVaRu, ktorí vysvetlia možnosti ohľadom dávok v núdzi, zástupcovia mesta, ktorí poskytnú komplexné informácie ohľadom začlenenia sa do spoločnosti či ľudia s oranizácií, ktorí pomáhajú napríklad s doučovaním slovenčiny,“ vysvetľuje Béreš. „Počas prestávok medzi prvými dvoma koncertmi spravíme krátke rozhovory s ľuďmi, ktorí mnohé zbierky iniciujú a v našom meste pomáhajú. Myslím si, že spoločnosť sa potrebuje spájať a hľadať si k sebe cestu, ak preto som vďačný chalanom z Pivovaru, že prišli s takouto milou iniciatívou. Verím, že sa zapojí mnoho firiem a organizácií, minimálne svojou účasťou a zažijeme pekné letné popoludnie,“ dodáva.

Na koncert pozývajú aj samotní hudobníci. „Sme radi, že môžeme byť súčasťou takejto akcie a tešíme sa na Vás. Verím, že si užijeme pekný deň,“ vyjadril sa Lukáš Piešťanský z kapely Cup of Tea.

najsledovanejšie:

za posledných 30 dní

25.03.2024
Správy

Nadácia SPP podporí jednotlivcov finančne prostredníctvom grantového programu

Cieľom grantového programu je poskytnúť prostriedky na zdravotnícke pomôcky, poskytovanie liekov, vitamínov, výživových doplnkov a špeciálnych pomôcok pre zdravotne znevýhodnené deti.

viac
20.03.2024
Správy

OZ Zriedkavé choroby vydalo prvú detskú knihu o zriedkavých chorobách

Podľa štatistík trpí zriedkavou chorobou počas svojho života každý 17. človek, pričom osveta o tejto skupine diagnóz má zásadný vplyv na dĺžku diagnostiky aj kvalitu života.

viac
02.04.2024
Správy

Vyskúšajte simulátor autizmu v Banskej Bystrici

Od 2. apríla do 5. apríla 2024 má verejnosť možnosť zažiť, čo to znamená byť v topánkach osoby s autizmom prostredníctvom inovatívneho simulátora autizmu využívajúceho technológiu virtuálnej reality.

viac

partneri

  • Genetické syndrómy
  • Trnavský samosprávny kraj
  • TrustPay
  • VGD-Slovakia
  • Sokratov inštitút
  • iFocus
  • Kam na menu
  • EU-fond-logo
  • OP LZ